Dag van de Wetenschap 2020

Tijdens de Dag van de Wetenschap geven we een voorproefje van onze virtuele koolstofcyclus. Hierin zie je de weg die koolstof aflegt op onze aarde via de lucht, planten, de bodem en onze oceanen. Deze beleving werd volledig ontworpen en getekend in Virtual Reality en kan ervaren worden in je eigen VR-bril of cardboard of je kan gewoon meevolgen online.

Deze beleving is het slotstuk van het traject Cohack Reality 2: XR as a design tool. Tijdens dit PWO-onderzoek werd onderzocht hoe je kan ontwerpen binnen Virtual, Augmented en Merged Reality. Onderzoekers Wim Forceville en Stijn Calis namen permacultuur als inhoudelijk bindmiddel en verkenden het voorbije jaar de vele mogelijkheden van deze vernieuwende technologieën. Illustrator Gert Wastyn zette dit om in praktijk en ontwierp alle 3D-modelen binnen VR. 

Hieronder kan je het model bekijken in 3D via Sketchfab.

Voor we van start gingen met het ontwerp, maakten we een schets in VR met TiltBrush. Ook deze kan je bekijken op SketchFab. Omdat het een simpel model is, kan je het ook perfect bekijken in VR en AR zonder een zwaar computertoestel. Meer uitleg hierover vind je op ‘AR on Sketchfab‘ en ‘VR on SketchFab‘.

Deel dit artikel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven